naslov
Film
Shrani

Carmine Street Guitars

Carmine Street Guitars
7.2 / 10(IMDb)
Država
Kanada
Režiser
Ron Mann
Leto izida
2018
Jezik
angleščina / podnapisi
Država
Kanada
Režiser
Ron Mann
Leto izida
2018
Jezik
angleščina / podnapisi
Igrajo
Rick Kelly, Cindy Hulej, Dorothy Kelly
POVZETEK

V Greenwich Villageu, ki je nekoč veljal za središče newyorškega boemskega življenja, zdaj kraljujejo drage restavracije in dizajnerski butiki. Toda ena trgovina v samem srcu četrti se trmasto upira gentrifikaciji. To je Carmine Street Guitars, kjer mojster Rick Kelly in njegova mlada vajenka ročno izdelujeta kitare iz lesa, najdenega v starih hotelih, barih, cerkvah in drugih okoliških zgradbah. Kitare, narejene iz teh »kosti mesta«, niso videti in ne zvenijo kot nobena druga kitara, zato so med Kellyjevimi strankami ikone kot Bob Dylan, Lou Reed, Patti Smith in Jim Jarmusch.

V filmu se pojavijo Eszter Balint (Bolj čudno od raja), Christine Bougie (Bahamas), Nels Cline (Wilco), Kirk Douglas (The Roots), Eleanor Friedberger, Bill Frisell, Dallas Good in Travis Good (The Sadies), Dave Hill, Jaime Hince (The Kills), Stewart Hurwood, Jim Jarmusch, Lenny Kaye (Patti Smith Group), Marc Ribot in Charlie Sexton (Bob Dylan Band).

Dokumentarec, ki ujame pet dni v življenju legendarne trgovine z ročno izdelanimi kitarami v Greenwich Villageu, je svetovno premiero doživel na Beneškem filmskem festivalu.

UTRINKI