naslov
Film
Shrani

Dajva se dol

Sleeping with Other People
15+
6.5 / 10(IMDb)
Država
Združene države Amerike
Režiser
Leslie Headland
Leto izida
2015
Jezik
angleščina / podnapisi
Država
Združene države Amerike
Režiser
Leslie Headland
Leto izida
2015
Jezik
angleščina / podnapisi
Igrajo
Jason Sudeikis, Alison Brie, Natasha Lyonne
Distribucija
Fivia
POVZETEK

Nore zgodbe o zmenkih so lahko zelo zabavne, če jih ne doživljaš sam. Jack in Lainey v najstniških letih izgubita nedolžnost skupaj, nato pa gresta vsak svojo pot. Čez nekaj let se znova vidita na skupinskem srečanju za odvisnike od seksa. Čeprav privlačnost med njima še ni ugasnila, skleneta, da bosta ostala le platonska prijatelja, z drugimi pa si bosta prizadevala za bolj zdrave ljubezenske odnose. V igralski ekipi najdemo Natasho Lyonne (Oranžna je nova črna), ki igra lezbično prijateljico, in Amando Peet (The Way Way Back) v vlogi zapeljivke. Scenaristka in režiserka Leslye Headland (Nora dekliščina) nam tokrat postreže z neobičajno romantično komedijo, v kateri ne varčuje z nerodnimi življenjskimi trenutki, ko iščemo srečo in partnerja. Zabavni dialogi in prijetna glasbena podlaga film le še popestrijo.

JASON SUDEIKIS (Jake)
nastopa vrsto let v oddaji Saturday Night Live. Pred tem je sicer gledališki improvizator pri oddaji dve leti sodeloval kot pisec, potem ko ga je stric, igralec George Wendt, spodbudil, naj ustvarjalcem oddaje pošlje posnetke svojega dela. Za gostovanje v humoristični nanizanki 30 Rock je prejel nemalo navdušenih kritik. Igral je v humoristični nanizanki Eastbound and Down ter v filmih The Bounty Hunter, Going the Distance, What Happens in Vegas, The Fan, Watching the Detectives, The Rocker, A Good Old Fashioned Orgy… Naslednje leto ga bomo videli v animirani akcijski komediji Angry Birds.

AMANDA PEET (Paula)
je občinstvo in kritike očarala z vlogo v komediji Morilec mehkega srca, v katerem je zaigrala z Bruceom Willisom in Matthewom Perryjem. Videli smo jo še ob Johnu Cusacku v Identiteti, Jeffu Goldblumu, Susan Sarandon, Ryanu Philippeu in Claire Danes v Igby Goes Down, Pravi zločini, Nevarna smer, Ona je edina zame, Tistega čarobnega dne, Ljubezen je luštna stvar, Saving Silverman, Simply Irresistible, Body Shots, Dve Nini, Melinda in Melinda kontroverznega Woodyja Allena,… Na televiziji smo jo lahko gledali v serijah Jack in Jill, Central Park West in kot gostjo v serijah Seinfeld, Zakon in red in Vsi županovi možje.

ADAM SCOTT
Je začel svoji igralsko kariero v dramah, kasneje pa dokazal svojo neverjetno raznolikost v številnih žanrih. Na velikih platnih smo ga videli v filmih Friends with Kids, See Girl Run, The Guilt Trip, Bachelorette in A.C.O.D. Med ostalimi naslovi so še Our Idiot Brother, The Vicious Kind, Passenger Side, The Aviator, August, Piranha 3D, Leap Year, Knocked Up, The Great Buck Howard, Art School Confidential,… znan je tudi z vlogo v humoristični nanizanki Parks and Recreation. Na TV je igral v serijah Party Down, ki jo je tudi produciral, Tell Me You Love Me in Eastbound & Down.

LESLIE HEADLAND (režiserka, scenaristka)
je ustvarila serijo iger, ki temeljijo na sedmih smrtnih grehih: Cinephilia (pohota), Bachelorette (požrešnost), Assistance (pohlep), Surfer Girl (lenoba), Reverb (jeza) in Accidental Blonde (zavist). Napisala je scenarij za več epizod televizijske serije Terriers, lansko leto pa tudi scenarij za romantično komedijo »About Last Night«. Leta 2012 je režirala komedijo Nora dekliščina (»Bachelorette«) z Kirsten Dunst, Islo Fischer in Jamesom Marsdenom.

UTRINKI