naslov
Film
Shrani

Darilo

The Gift
15+
7.0 / 10(IMDb)
Država
Združene države Amerike, Avstralija, Kitajska
Režiser
Joel Edgerton
Leto izida
2015
Jezik
angleščina / podnapisi
Država
Združene države Amerike, Avstralija, Kitajska
Režiser
Joel Edgerton
Leto izida
2015
Jezik
angleščina / podnapisi
Igrajo
Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton
Distribucija
Fivia
POVZETEK

Srečno poročena Simon in Robyn se preselita v razkošno novo hišo, ko po naključju naletita na Simonovega nekdanjega sošolca Gorda. Ko jima pošlje drago darilo, ga povabita na večerjo, toda Simon ni navdušen nad obujanjem starih prijateljstev. Ko se darila kopičijo, Gordovi obiski pa postajajo vedno bolj neprijetni, ga želita odsloviti, toda Gordo pokaže pravi obraz in Simonu zagrozi z razkritjem skrivnosti iz preteklosti. Robyn želi odkriti resnico o svojem možu, toda to utegne uničiti njuno razmerje.

JASON BATEMAN (Simon)
je priljubljeni (TV) igralec, ki je svojo kariero začel pri 12-ih letih z vlogo v dolgoletni seriji Little House on the Prairie in uspešno nastopal v številnih serijah, med drugim v Arrested Development (leta 2004 prejel zlati globus). Na velikem platnu pa smo ga videli v filmih The Break-Up, The Sweetest Thing, Starsky & Hutch, Smokin’ Aces in drugih, ukvarja pa se tudi z režijo TV serij. Videli smo ga tudi v vojni drami Kraljestvo, v kateri prav tako igra Jennifer Garner ter v filmih The Ex, The Breakup, Starsky & Hutch, The Sweetest Thing …

REBECCA HALL (Robyn)
je že uveljavljena igralka. Za vlogo v Allenovem Ljubezen v Barceloni, v katerem je igrala ob Penelope Cruz, Scarlett Johansson in Javierju Bardemu, je prejela odlične kritike, zlati globus in več drugih nominacij. Videli smo jo v filmih Mesto, Frost Nixon, Iron Man 3, Skrivnostna sled in Obljuba. Večkrat se je izkazala tudi v gledališču in na televiziji. Red Riding: 1974 ji je tako prinesel bafto za stransko vlogo, nastopila pa je še v Einstein and Eddington, Joe’s Palace, Wide Sargasso Sea, Don’t Leave Me This Way, The Camomile Lawn.

JOEL EDGERTON (Gordo)
je prepričal v številnih raznovrstnih filmih, med drugim v Erskineville Kings, King Arthur, Ned Kelly, Star Wars: Episode II in Star Wars: Episode III. Povsem sveža je športna drama Gavina O’Connorja, Warrior, v kateri je zaigral ob Nicku Nolteu in Tomu Hardyju. Med njegova preteklima projektoma sodita tudi komična fantazijska drama The Odd Life of Timothy Green in drama Wish You Were Here. Leta 2013 se je je predvajala romantična drama Baza Luhrmanna, The Great Gatsby. Leta 2010 smo ga lahko videli v uspešni kriminalni drami Animal Kingdom. Filmu so namenili nagrado kritikov na filmskem festivalu Sundance. Edgerton je prejel nagrado Avstralskega filmskega inštituta (AFI) za najboljšega stranskega igralca.

V njegovo filmografijo med drugim sodijo še celovečerci The Square, Acolytes, Whisper, Smokin’ Aces in Kinky Boots. Posodil je glas v animiranem kratkem filmu The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello, ki je bil nominiran za oskarja. Na gledaliških odrih je nastopal v produkcijah Blackrock, Third World Blues, Love for Love in Henry IV. Gledalci pred malimi zasloni so ga lahko spremljali v seriji The Secret Life of Us, ki mu je prinesla nagrado AFI.

UTRINKI