naslov
Film
Shrani

Justin Bieber: Believe

Justin Bieber's Believe
VS+
1.6 / 10(IMDb)
Država
Združene države Amerike
Režiser
Jon M. Chu
Leto izida
2013
Jezik
angleščina / podnapisi
Država
Združene države Amerike
Režiser
Jon M. Chu
Leto izida
2013
Jezik
angleščina / podnapisi
Igrajo
Justin Bieber, Scooter Braun, Ryan Good
Distribucija
Fivia
POVZETEK

Film Believe je intimen vpogled v razprodano istoimensko turnejo Justina Bieberja. Je mozaik posnetkov s koncerta in zaodrja, ki prikaže Justinovo pot od neznanega in neuveljavljenega pevca do največje pop zvezde danes. V drugem dokumentarnem filmu o trenutno najbolj priljubljenem najstniškem pevcu spoznamo nadaljevanje njegove neverjetne zgodbe o glasbenem uspehu in osvojitvi najstniških src po vsem svetu. Med posnetki koncertov z njegove turneje pokukamo v ozadje kaotičnih priprav na njegove glasbene spektakle in izvemo več o njegovih sanjah, ambicijah in pasteh odraščanja mladega super zvezdnika. Pridružijo se tudi številni ljudje, ki spremljajo njegovo kariero iz neposredne bližine in ki poznajo številne zabavne in zanimive anekdote o najstniški glasbeni ikoni – Usher, Will i Am, Ellen DeGeneres, Nicky Minaj, Big Sean, Ludacris, Zach Galifianakis, Scooter Braun …

V filmu je poudarek predvsem na njegovi priseljenosti, njegovih čustvih in odgovornosti, ter manj na zvezdniških muhah. »Ko ustvarite nekaj v življenju, bodo okoli vas obstajali ljudje, ki bodo čakali neuspeh,« je Bieber povedal o filmu. Justin se v filmu sooča s številnimi težavami, med drugim govori o lastnem obnašanju, težavah s fotografi, ki mu sledijo in nekaj scen v filmu ima tudi solzne oči. Usher pravi: »Ne moreš imeti normalnega življenja, če si super zvezda.« In ravno to je želel najverjetneje pokazati Justin Bieber v filmu. Režiserjeva izjava

Ko smo zaključili snemanje filma Justin Bieber: Nikoli ne reci nikoli 3D (2011), sem vedel, da zgodba o Justinu Bieberju še ni končana. Čutil sem, da bo naslednje poglavje v njegovem življenju še bolj zanimivo, kot je bil njegov pravljični začetek. Nikoli si nisem mislil, da ga bom povedal jaz. Ko me je Justin povabil, da se mu pridružim na turneji, sem priložnost zgrabil z obema rokama. Med snemanjem filma G. I. Joe: Maščevanje sem bral najrazličnejše naslove o Justinu in resnično me je zanimalo, kako mu gre.

Dokumentarec je bil sprva namenjen za koncertni film, nič več, nič manj. Režiral bi koncert, hkrati pa posnel film za vse tiste oboževalce, ki si ne bi mogli ogledati koncerta v živo. Več, ko smo bili z Justinom, in več, ko smo videli, manj je bil to koncertni film. Pred menoj je bil mladenič, ki je zaobjel svojo umetnost in zavladal svojemu glasbenemu imperiju. Spoznal sem, da moram posneti zgodbo o njegovem prehodu iz dečka v umetnika, v pop zvezdo, v moškega, čigar odločitve bodo tlakovale njegovo nadaljnjo glasbeno pot. Tako kot Justin je tudi film rasel, se razvijal in dokončno dozorel.

Gledalci ne bodo videli samo dih jemajoče glasbene predstave, ampak tudi iskren vpogled v Justinovo zasebno življenje, kaj se zgodi, ko stopi z odra in je sam… v tišini. Kdo mu stoji ob strani? Kako se spoprijema s težavami? Ali se zaveda, da je on odgovoren za svojo prihodnost? Gledalci ga bodo spoznali tako od blizu kot še nikoli. Presenečeni bodo nad tem, kar bodo videli (ne govorim le o brkih). Videli bodo mladega moža, ki se zaveda svoje moči, bogastva, slave, kako je biti ljubljen in kako zapuščen, predvsem pa je človek kot vsi drugi.

 

O JUSTINOVI MATERI

Poleg glasbenih producentov, kot so Scooter Braun, Usher Raymond IV., Mike Posner in Rodney Jerkins, ki so oblikovali Justinovo kariero, je morda najpomembnejša Pattie Mallette, Justinova mama.

Odraščala je v Stratfordu, v Ontariu. Njeno življenje so zaznamovale zloraba, revščina in zgodnja nosečnost. Danes kot motivacijska govorka in uspešna pisateljica spodbuja ljudi po vsem svetu.

Leta 2012 je izdala spomine in Nowhere but Up je postala knjižna uspešnica. Kot izvršna producentka je sodelovala pri kratkem filmu Crescendo, ki je prejel kar 11 mednarodnih nagrad. Dobiček od prodanih vstopnic gre centrom za nosečnost po vsem svetu. Pattie je postala mama pri 18-ih letih. Čeprav je živela v težkih razmerah, so ji v centru pomagali, da je bila čim boljša mama. Pozneje je posnela še Day One s podobno tematiko in ustanovila sklad Round 2, ki pomaga ljudem v težavah. Njeno človekoljubno delovanje je iskreno, saj izhaja iz lastnih izkušenj.

 

O REŽISERJU

Zadnji film v Kaliforniji rojenega režiserja je bil G. I. Joe: Maščevanje, in smo si ga lahko ogledali tudi v slovenskih kinematografih. Poleg filmskih uspešnic režira nadaljevanke, oglase in žive koncerte.

Jon M. Chu je že kot študent opozoril nase s kratkimi filmi, kar mu je prineslo režijo nadaljevanj filma Step Up, posnel pa je tudi dokumentarni film o Justinu Bieberju Nikoli ne reci nikoli. Kot zaprisežen ljubitelj glasbe in plesa je posnel The Biggest Online Dance Battle in History s plesno skupino Adam/Chu Dance Crew, katere člani so vrhunski plesalci in znane osebnosti. Projekt je postal svetovna senzacija, ki je dosegla več kot 45 milijonov ogledov na spletu. Ustanovil in režiral je tudi uspešno plesno skupino Legion of Extraordinary Dancers (LXD) s plesalci vseh slogov. Nedavno je na spletu objavil drugi del The LXD, prve spletne plesne pustolovščine.

UTRINKI