Kralj plaže: banner
Film
Shrani

Kralj plaže

The Beach Bum
12+
5.5 / 10(IMDb)
Država
Združene države Amerike
Režiser
Harmony Korine
Leto izida
2019
Jezik
angleščina / podnapisi
Država
Združene države Amerike
Režiser
Harmony Korine
Leto izida
2019
Jezik
angleščina / podnapisi
Igrajo
Matthew Mcconaughey, Snoop Dogg, Isla Fisher, Zac Efron, Jonah Hill
POVZETEK

Nenavaden styling, umazani svetli lasje in uporniški govor so le nekateri opisi ekscentričnega Moondoga, ki ga v najnovejši komediji Harmonyja Korinea igra slavni Matthew McConaughey. 

Matthew McConaughey je bil v svoji igralski karieri pripravljen na vse preobrazbe svojih vlog, tokrat pa se bo odpravil še dlje in se predstavil kot pesnik Moondog, katerega nevsakdanje vedenje izhaja iz vrst nenavadnega pesnika. Živi po lastnih pravilih! Njegov govor včasih zveni globoko in preroško, a prepogosto tudi poulično in prostaško. Kot pesnik ni več tako priljubljen in še manj v središču pozornosti. Svoje življenje je obrnil povsem na glavo, uživanje v dimnih oblakih in velikih količinah pijač mu pomeni preveč. Čeprav ne bi rekli, a Moondog ni prevarant ali potepuh ampak svobodni duh, katerega bogastvo ga rešuje pred mnogimi težavami in življenjskimi problemi, v katere bi lahko zlahka zašel.

O tej odbiti komediji McConaughey pravi, da gre za »epidemijo veselja« in da sta z režiserjem Korinom odlično sodelovala. Dobitnik nagrade oskar je bil zaradi svojih igralskih vlog pripravljen drastično spremeniti svoj fizični videz. Od tega, da se je pretirano zredil v filmu Zlato (»Gold«) leta 2016 in ko je tri leta prej izgubil kar 22 kilogramov za vlogo bolnika z aidsom v filmu Klub zdravja Dallas (»Dallas Buyers Club«).

Po dolgem premoru in njegovem zadnjem filmu Spomladanske počitnice (»Spring Breakers«) iz leta 2012 se je režiser in scenarist Harmony Korine odločil za še eno odbito komedijo Kralj plaže. Poleg McConaugheyja v filmu igrajo še Zac Efron, Isla Fisher, Martin Lawrence, Jonah Hill… in navsezadnje hip hop glasbenik in igralec Snoop Dogg.

UTRINKI