Medtem ko vas ni bilo: banner
Film
Shrani

Medtem ko vas ni bilo

Sorry We Missed You
15+
8.0 / 10(IMDb)
Država
Združeno kraljestvo
Režiser
Ken Loach
Leto izida
2019
Jezik
angleščina / podnapisi
Država
Združeno kraljestvo
Režiser
Ken Loach
Leto izida
2019
Jezik
angleščina / podnapisi
Igrajo
Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Nikki Marshall, Brad Hopper
Distribucija
Fivia
POVZETEK

Pred tremi leti je s socialno dramo Jaz, Daniel Blake v Cannesu (že drugič) zmagal Ken Loach, zdaj se socialno ozaveščeni angleški režiser vrača s Sorry We Missed You (Oprostite, ker smo vas spregledali), sodobnim portretom družine, ki po finančnem zlomu leta 2008 nikakor ne pride na zeleno vejo.

Ricky, Abby in njuna dva otroka, starejši najstnik Sab in mlajša deklica Liza Jane, živijo v najeti hiši v Newcastlu. Abby dela kot pogodbena negovalka starejših ljudi in kljub dolgim delovnikom ima rada svoj poklic. Ricky kot nekdanji gradbeni delavec išče novo zaposlitev in zagleda priložnost v veliki dostavljalski službi, kjer postane samozaposleni voznik kombija. Ricky in Abby se na vso moč trudita zagotoviti boljše pogoje za svojo družino in oba sanjata o lastnem domu. A razmere na trgu dela so neizprosne: pogoji dela ne vključujejo plače, osemurnega delavnika, počitka, bolniškega dopusta, nikjer ni posluha za osnovne človekove potrebe. Ob vse daljši odsotnosti staršev začnejo napetosti med družinskimi člani naraščati in sicer ljubeča družina se začne šibiti pod težo bremena, ki ga posamezniku nalaga sodoben ekonomski sistem.

 

FESTIVALI / NAGRADE

Cannes; San Sebastián (nagrada občinstva); Sydney; Šanghaj; Toronto; Busan; Mumbai; Chicago; LIFFe 2019 (nagrada žirije Kinotrip)

UTRINKI