Posebni: banner
Film
Shrani

Posebni

The Specials
7.7 / 10(IMDb)
Država
Francija
Režiser
Olivier Nakache, Eric Toledano
Leto izida
2020
Jezik
francoščina / podnapisi
Država
Francija
Režiser
Olivier Nakache, Eric Toledano
Leto izida
2020
Jezik
francoščina / podnapisi
Igrajo
Vincent Cassel, Reda Kateb, Frederic Pierrot, Helene Vincent
Distribucija
Fivia
POVZETEK

Čudovita zgodba po resničnih dogodkih govori o dveh moških, vzgojiteljih otrok in mladostnikih z avtizmom. Film režiserjev francoske uspešnice Prijatelja (»Intouchables«) iz leta 2012.

Bruno (Vincent Cassel) in Malik (Reda Kateb) sta prijatelja in predsednika društev, ki skrbijo za otroke in najstnike. Več kot dvajset let živita v drugačnem svetu – svetu avtističnih otrok in mladostnikov. S podporo neprofitnih organizacij (The Hatch & The Shelter) se odločita, da bosta usposabljala mlade iz siromašnejših območij, da postanejo skrbniki za »ekstremne« primere, ki so jih vse druge institucije že zavrnile. Izjemno partnerstvo, ki je zunaj tradicionalnih okolji.

Film močno izziva družbena in sodobna vprašanja, kjer je kolektivni svet znova v središču vsega: socialni delavci, prostovoljci, zdravstveni delavci, ki si prizadevajo skrbeti za avtistične najstnike. Kot ponavadi režiserja ustvarjata s svojo ljubeznijo do človeštva, prepričanjem v življenje skupine in humorjem kot prvo in končno obrambo v človeških odnosih.

 

UTRINKI