Ritem udarcev: banner
Film
Shrani

Ritem udarcev

Beats
15+
7.4 / 10(IMDb)
Država
Združeno kraljestvo
Režiser
Brian Welsh
Leto izida
2019
Jezik
angleščina / podnapisi
Država
Združeno kraljestvo
Režiser
Brian Welsh
Leto izida
2019
Jezik
angleščina / podnapisi
Igrajo
Kimber Closson, Martin Donaghy, Brian Ferguson
Distribucija
Fivia
POVZETEK

Naj te film odpelje na silovit glasbeni upor!

Piše se leto 1994. Elektronska glasba je obnorela mladino, britanska vlada pa zagnala moralno paniko. Da bi preprečili javno zbiranje ob »ponavljajočih se ritmih«, parlament tistega leta močno poostri zakonodajo. Vendar nič ne more ustaviti mladine, ko hoče živeti po svoje. V majhnem kraju na Škotskem ob divjih ritmih nove elektronske glasbe dogaja tudi Johnnu in Spannerju, najboljšima prijateljema, ki se skupaj z ostalimi nekega usodnega večera podata na ilegalni parti vseh partijev.

V tem ozadju krimi drama Ritem udarcev (»Beats«) režiserja Briana Welsha prikazuje neverjetno prijateljstvo med najstnikom Spannerjem (Lorn Macdonald) in Johnnom (Cristian Ortega) na Škotskem. Prvi živi s svojim bratom kriminalcem, drugi se sooča s selitvijo v novo mesto in potencialnim novim očimom – policistom. Na zadnji večer ukradeta denar od Spannerjevega brata in se odpravita v podzemlje anarhije in svobode. Tam pa trčita s silami zakona in reda.

Univerzalna zgodba o prijateljstvu, uporu in nepremagljivi moči zbrane mladine je postavljena na eklektično in navdušujočo zvočno podlago.

UTRINKI