naslov
Film
Shrani

Stanovanje

The Loft
15+
6.3 / 10(IMDb)
Država
Belgija, Združene države Amerike
Režiser
Erik Van Looy
Leto izida
2014
Jezik
angleščina / podnapisi
Država
Belgija, Združene države Amerike
Režiser
Erik Van Looy
Leto izida
2014
Jezik
angleščina / podnapisi
Igrajo
Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller
Distribucija
Fivia
POVZETEK

Karl Urban (Zvezdne steze: V temo) in James Marsden (2 na muhi) igrata v napetem psihološkem trilerju Stanovanje, zgodbi o petih poročenih prijateljih, ki si delijo stanovanje za svoje prešuštniške avanture. Vse gre kot po maslu, dokler v njem ne najdejo trupla neznane ženske. Domnevajo, da mora biti eden izmed njih, saj nihče drug ni imel ključev. Paranoični začnejo sumiti vsakogar. Izkaže se, da drug o drugem vedo manj, kot so sprva mislili. Njihovo prijateljstvo in že tako krhki zakoni so na hudi preizkušnji, vedno bolj pa jih tudi prežemajo strah, sumničavost in zatiskanje oči pred umorom. Prijatelje zasliši policija in skozi njihove zgodbe izvemo, kaj se je dogajalo. Jim skuša kdo nastaviti past ‒ zavržena ljubica, ljubosumen fant, prevarana žena ‒ ali je morilec res eden izmed njih?

Režiser Erik van Looy je nase opozoril že z njegovim prejšnjim filmom De zaak Alzheimer, prav tako napetim trilerjem, ki je prepričal s svojo hladno igro glavnega lika in dobro atmosfero. Predvsem z glasbeno podlago je van Looy šel še nekoliko dlje. Prizor »Casino« je eden izmed vrhuncev filma. V igri je kar pet glavnih igralcev. In čeprav smo vedno na tekočem, nikoli ne ugotovimo pravega krivca.

Karl Urban (Vincent Stevens) je najbolj znan po svoji vlogi Eomerja v trilogiji Gospodar prstanov. Peter Jackson ga je opazil v neodvisnem filmu The Price of Milk, za katerega je bil nominiran za novozelandsko filmsko nagrado za najboljšega igralca. Rojeni Novozelandec je že kot otrok nastopal na televiziji. Kot mladec si je igralske in režiserske izkušnje nabiral z nastopi v gledališčih in filmih po vsej Avstralaziji. Debitiral je v filmu Raj, nastopil pa tudi v Via Satellite, Ladja duhov, The Chronicles of Riddick, The Bourne Supremacy, Priest 3D, Out of the Blue, Dredd, Zvezdne steze, Duhovnik,…

James Marsden (Chris Vanowen) je lansko leto posnel filma Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti in komedijo Seks na eks (z Elizabeth Banks). Igral je še v filmih, kot so romantična drama The Notebook, v vseh delih Možje X, grozljivki Disturbing Behavior, kriminalni drami 10th & Wolf in komediji Sugar & Spice, Gossip, 24th Day, Interstate 60, Enchanted (ob Susan Sarandon, Amy Adams, Idini Menzel in Patricku Dempseyju), Heights (kjer igrata še Glenn Close in Elizabeth Banks). Na televiziji smo ga videli v mini seriji Bella Mafia, družinski drami Second Noah in filmu On The Edge of Innocence, epizodno pa je nastopil tudi v serijah Saved By The Bell, Miza za pet, Blossom in Varuška. Igral je tudi v zadnji sezoni Raztresene Ally.

Rhona Mitra (Allison) je po zaslugi svojih odličnih predstav v televizijskih serijah, kot so The Practice, Boston Legal in Nip/Tuck danes ena izmed najbolj iskanih filmskih igralk. Leta 2007 je zaigrala v uspešnem trilerju Joela Schumacherja Številka 23 in akcijskem trilerju Antonia Fuque Strelec, pred tem pa tudi v filmih The Life of David Gale, Highwaymen, Melanie se poroči, Nevidni mož in Ujemite Carterja. Opazna sta bila tudi celovečerca The Boy in the Box Andersa Andersona in Underworld: Rise of the Lycans Patricka Tatopoulosa.

UTRINKI