Utelešeno zlo
Film
Shrani

Utelešeno zlo

The Boy
12+
6.0 / 10(IMDb)
Država
Združene države Amerike
Režiser
William Brent Bell
Leto izida
2016
Jezik
angleščina / podnapisi
Država
Združene države Amerike
Režiser
William Brent Bell
Leto izida
2016
Jezik
angleščina / podnapisi
Igrajo
Lauren Cohan, Rupert Evans, Ben Robson
Distribucija
Fivia
POVZETEK

Greta (Lauren Cohan), mlada Američanka, ki beži pred težko preteklostjo, sprejme delo varuške na angleškem podeželju. Skrbeti bo morala za osemletnega dečka iz bogate družine, medtem ko bodo njegovi starši na dolgih počitnicah.

Ko prispe v odročno graščino, odkrije, da je nekaj zelo narobe. Starejši zakonski par, gospod in gospa Heelshire, ji izroči seznam strogih pravil, ki se jih mora držati med čuvanjem njunega sina Brahmsa. Greto opozorita, da se mora pravil natančno držati, sicer se bo zgodilo nekaj groznega. Najbolj neprijetno presenečenje pa šele sledi. Brahms ni osemletni deček, ampak človeku podobna lutka, ki ga imata zakonca Heelshire na smrt rada. Greto podučita: Če ga boš imela rada, ti bo ljubezen vračal.

Greta, ki je v veliki hiši popolnoma sama, kmalu spozna, da se vsakič, ko prekrši pravilo, zgodi nekaj nenavadnega. Lutka ne ostane, kamor jo posadi, ampak se premika po vsej hiši. Ker želi razkriti skrivnost o pravem Brahmsu, za pomoč prosi mladega domačina. Ta ji razkrije grozljive podrobnosti o preteklosti družine Heelshire. Greta se zave, da je bila izbrana za prav posebno nalogo.

UTRINKI