Zemlja: Nepozaben dan
Film
Shrani

Zemlja: Nepozaben dan

Earth: One Amazing Day
7.8 / 10(IMDb)
Država
Združeno kraljestvo
Režiser
Richard Dale, Lixin Fan, Peter Webber
Leto izida
2017
Jezik
angleščina / podnapisi
Država
Združeno kraljestvo
Režiser
Richard Dale, Lixin Fan, Peter Webber
Leto izida
2017
Jezik
angleščina / podnapisi
Igrajo
Robert Redford
Distribucija
Fivia
POVZETEK

Osupljivo potovanje, ki razkriva veličastno moč sveta narave.

Iz studia BBC Earth Films, ki je ustvaril kultno dokumentarno serijo Zemlja, prihaja dolgo pričakovano nadaljevanje Zemlja: Nepozaben dan. Nov naravoslovni film, ki nas popelje na nepozabno popotovanje, odkriva veličastno moč narave… z dobitnikom nagrade Filmske akademije ROBERTOM REDFORDOM kot pripovedovalcem, izpod režiserske taktirke uspešnih filmskih ustvarjalcev RICHARDA DALA, PETRA WEBBRA in FANA LIXINA in v produkciji STEPHENA McDONOUGHA iz BBC EARTH FILMS ter ustvarjalcev naravoslovnih filmov NEILA NIGHTINGALA in MYLESA CONNOLLYJA. To je nepozaben film za otroke in odrasle – popolna skupna družinska pustolovščina.

V teku enega samega dne sledimo soncu od najvišjih gora do najbolj oddaljenih otokov, od eksotičnih do urbanih džungel. Osupljivi preboji filmske tehnologije nas prestavijo v neposredno bližino zasedbe nepozabnih likov: zebrinega mladička, ki si obupano želi prečkati naraslo reko; pingvina, ki se junaško poda na vratolomno dnevno pot, da bi nahranil svoj zarod; družine kitov glavačev, ki radi dremajo v navpičnem položaju, in lenivca, ki išče ljubezen.

Film Zemlja: Nepozaben dan je podan s humorjem, intimnostjo, čustvenostjo in osupljivim občutkom za filmsko lepoto; je očarljiva kinematografska in do družine prijazna dogodivščina, ki prinaša spektakularno spoznanje, da vsak dan vsebuje več nevidenih dram in čudes, kot si jih sploh lahko zamislimo.

 

UTRINKI