Na odru ženska plesalka v spodnjem perilu, pred njo občinstvo, ki jo fotografira
Shrani

Zakaj? Ker je življenje prekratko za slab seks.

Andraž Gombač3. april 2024
Predstavitve festivalskih dogodkov, koncertov, bizarnih prireditev in še kaj. Andraž Gombač nas vodi po Sloveniji in vsakič znova dokaže, da naša kura nikakor ni mrtva.

Ni vzdržala, potegnila me je nase. Zabil sem se vanjo, kakor že dolgo ne, čedalje bolj je dvigala noge, čedalje močneje se je nasajala, grgrala je in cvilila, jaz sem slišal lastno hropenje, kakor bi nekje daleč divjala reka. Ko sva končala, sem ostal v njej, pomirovala sva v krčih, potem sva začela na novo, čisto drugače, ona je sklenila noge, jaz pa sem se dvigal in padal na njej, ona pa je govorila samo to: O, ti … o, ti … o, ti … Po drugem krču sem omamljen, v polzavesti zdrknil počasi z nje, obležal ob njej, z rokami na njej in pod njo … in čez čas sva začudena spoznala, da se bo vse skupaj šele začelo.

No, pa naj se tako začne tudi tale reportaža. S prizorom, ki bi ga lahko uzrli na erotičnem sejmu. Pa ni od tam. To je napisal Vitomil Zupan. Naš klasik. V romanu Igra s hudičevim repom. Leta 1978. Toplo priporočam!

Slovenci ste mi všeč. Fetišisti, radi imate seks, odprti ste.

Tokrat nekoliko mehkejši in bolj izobraževalen sejem 

Penetrirajmo v problematiko počasi. Najprej razjasnimo: kdor se ob omembi erotičnega sejma sramežljivo nasmiha in zardelih lic umika pogled, kdor vije roke v nebo in po ustih vlači pohujšanje, perverznost, pokvarjenost, ne, takšnih tam ne boste našli – pa bi prav tile bržkone morali prvi stopiti noter, si razširiti obzorje ali vsaj sprostiti duha.