Zvočna knjiga
Shrani
Crisis on the Border

Crisis on the Border

Matt C. Pinsker
Založba
Dreamscape Media
Leto izdaje
2020
Jezik(i)
angleščina
Bralci
Dan Crue
Založba
Dreamscape Media
Leto izdaje
2020
Jezik(i)
angleščina
Bralci
Dan Crue
POVZETEK

Vojaški kapetan Matt C. Pinsker je bil šest mesecev napoten na mehiško-ameriško mejo kot član edinstvene misije. Skupaj s peščico drugih je bil dodeljen ministrstvu za pravosodje kot posebni tožilec za obravnavo vse večjega števila primerov priseljevanja, ki so posledica politike "ničelne tolerance" predsednika Trumpa.

Po prihodu se je kapetan Pinsker znašel v središču, ko se je spopadal s skoraj nemogočimi izzivi ameriške krize priseljevanja. Čez noč je bil neposredno vpleten v ločevanje družin, DACA, prosilce za azil in begunce, vojno proti drogam, trgovino z orožjem, mehiške kartele, karavane in trgovino z ljudmi. In vsak dan je sprejemal odločitve, ki so trajno vplivale na življenja tistih, ki se jih je dotikal.

V času teh uradnih stikov je Pinsker doživel nekaj nepričakovanih notranjih udarcev. V nekaj tednih in nato mesecih je ugotovil, da so razmere na meji veliko bolj nevarne, kot se je večina Američanov zavedala, hkrati pa povzročajo obsežno humanitarno krizo doma in v tujini.

V tej osupljivi knjigi kapitan Pinsker opisuje neprekinjen krog nasilja, trgovine z ljudmi in tihotapljenja drog. Razkriva, kako so ranljivi priseljenci na poti do meje žrtve in izkoriščani. Ko kapitan Pinsker pripoveduje o tem, kaj se je dogajalo pod njegovim nadzorom - od ločevanja begunskih družin do zaščite pred barbarstvom mehiških narkokartelov -, podaja obtožnico o tem, da Amerika ni sposobna popraviti svojega pokvarjenega sistema priseljevanja in resnično zavarovati svoje meje.

Avtor
AVTORJEVA DELA