Zvočna knjiga
Shrani
Dylan

Dylan

Dennis McDougal
Založba
Dreamscape Media
Leto izdaje
2020
Jezik(i)
angleščina
Bralci
Gary Bennett
Založba
Dreamscape Media
Leto izdaje
2020
Jezik(i)
angleščina
Bralci
Gary Bennett
POVZETEK

Bob Dylan je mednarodno najbolje prodajan izvajalec, dobitnik Pulitzerjeve nagrade in dobitnik oskarja za pesem "Things Have Changed". Njegova kariera je močnejša in vplivnejša kot kdaj koli prej. Kako se je to zgodilo, glede na pot v pozabo, za katero se je pred več kot dvema desetletjema zdelo, da jo je izbral? Kaj je odvisnika od heroina spremenilo v eno najbolj osupljivih literarnih in glasbenih ikon v ameriški zgodovini?"

Pri 72 letih je zadnje dejanje Dylanove kariere bolj intrigantno kot kdajkoli prej - in klasične biografije, kot so Bob Dylan: Behind the Shades in celo njegovi lastni zapisi so bili izdani prekmalu, da bi pokrili izjemno novo obdobje v njegovem življenju.

Dennis McDougal, novinar Los Angeles Timesa, z obsežnimi intervjuji in pogovori z Dylanovimi prijatelji, družino, spremljevalci in oboževalci ustvarja razumevanje Dylana in zapletene zgodbe, ki se skriva za miti o njem. Je bilo njegovo romantično življenje, zlasti s Saro Dylan, veliko bolj zapleteno, kot se zdi? Je bila njegova nesreča z motorjem krinka za odvajanje od drog? Kaj se je v resnici zgodilo z Dylanom, ko je njegova kariera propadla, in kako je našel pot nazaj? Čemu pripisuje svoj osupljivi uspeh? McDougalova natančna raziskava in izčrpni intervjuji ponujajo razkrivajoče novo razumevanje teh dolgoletnih vprašanj - in aktualnega poglavja, ki ga Dylan nenehno piše v svojem življenju in karieri.

Avtor
AVTORJEVA DELA