Grass-Fed Beef for a Post-Pandemic World
Pandemija COVID-19 je razkrila ranljivost našega globaliziranega prehranskega sistema in poudarila obupno potrebo po lokalni in regionalni oskrbi z zdravim mesom. Zamenjati moramo krmišča s koruzo, ki so odgovorna za velike podnebne emisije, onesnaževanje z dušikom in trpljenje živali. Knjiga Grass-Fed Beef for a Post-Pandemic World opisuje upanja polno pot iz našega pokvarjenega prehranskega sistema z regionalnimi mrežami regenerativno pridelanega mesa. Leta 2017 sta Ridge Shinn in Lynne Pledger stopila na trg s podjetjem Big Picture Beef, ki sodeluje s kmeti na severovzhodu, da bi povečalo dostop do veleprodajnih trgov in hkrati spodbujalo celostne tehnike upravljanja pašnikov. Rezultat? Več koristi za zdravje potrošnikov, okolje in živino. V tej knjigi so zbrane informacije s področij ekologije, klimatologije, prehrane in dobrega počutja živali ter zgodbe s kmetij, ki jih je Ridge kot svetovalec zbral na svojih potovanjih po vsem svetu. Razkriva, da lahko regenerativna paša obnovi degradirana kmetijska zemljišča, varuje pred sušami in poplavami, poveča biotsko raznovrstnost, se z zmanjšanjem emisij in vezavo ogljika bori proti podnebnim spremembam, prispeva k regionalnemu gospodarskemu razvoju in proizvaja meso z visoko vsebnostjo hranilnih snovi za potrošnike. Ta knjiga je namenjena vsem, ki se sprašujejo, kako lahko naši kmetje in živinorejci redijo govedo in hkrati skrbijo za lokalno in globalno okolje. Vključuje predgovor Gaba Browna, avtorja uspešnice Dirt to Soil.