Zvočna knjiga
Shrani
Thailand - Culture Smart!: The Essential Guide to Customs & Culture

Thailand - Culture Smart!: The Essential Guide to Customs & Culture

Roger Jones
Založba
Dreamscape Media
Leto izdaje
2020
Jezik(i)
angleščina
Bralci
Charles Armstrong
Založba
Dreamscape Media
Leto izdaje
2020
Jezik(i)
angleščina
Bralci
Charles Armstrong
POVZETEK

Za mnoge tujce Tajska še vedno predstavlja najbolj skrivnosten in očarljiv Vzhod - to mnenje so v veliki meri oblikovali hollywoodski filmi, kot je Kralj in jaz. To ponosno in starodavno deželo so oblikovali budizem, monarhija in vojska, ki je niso nikoli osvojili tujci. Danes je predstavniška demokracija s populistično predsednico vlade in se uvršča med tigrasta gospodarstva jugovzhodne Azije. Je proizvodna velesila, največja izvoznica riža na svetu in turistični raj, ki v svoja letovišča na plaži in živahno prestolnico Bangkok letno sprejme dvaindvajset milijonov obiskovalcev.

Krajina in njeni prebivalci kljub zahodni modernosti ostajajo za mnoge obiskovalce skrivnost, nasmejani in nepojmljivi. Skriva edinstven sistem osebnih vrednot in odnosov, ki se je razvijal skozi stoletja. Morda boste ugotovili, da se Tajci na vas odzivajo na presenetljive in nepričakovane načine, saj prihajajo iz kulture, ki temelji na spoštovanju, statusu, samokontroli, nekonfliktnosti in harmoniji. So tudi naravno velikodušni in se radi zabavajo.

Culture Smart! Tajska opisuje, kako Tajci gledajo na svet in nase. Obiskovalcem pomaga, da postanejo bolj kulturno ozaveščeni in lažje uspešno sodelujejo z domačini. Čar Tajske je v tem, da je drugačna, in obiskovalci, ki se bodo potrudili razumeti razlike, bodo bivanje v "deželi nasmehov" doživeli kot bogato poplačano izkušnjo.

Avtor
AVTORJEVA DELA