Zvočna knjiga
Shrani
The Listener

The Listener

Rachel Basch
Založba
Dreamscape Media
Leto izdaje
2020
Jezik(i)
angleščina
Bralci
Robert Fass, Michael Crouch
Založba
Dreamscape Media
Leto izdaje
2020
Jezik(i)
angleščina
Bralci
Robert Fass, Michael Crouch
POVZETEK

Malcolm Dowd je skoraj prepričan, da prepozna prvošolko, ki pride na sejo v njegovo pisarno v Centru za vedenjsko zdravje na kolidžu Baxter - samo ne more je prepoznati. Ko nenadoma vstane, si sname lasuljo in se razkrije kot Noah, mladenič, ki ga je Malcolm pred meseci obravnaval, se začne odnos, ki bo spremenil oba.

Malcolm se je po tem, ko je v mladosti izgubil ženo, posvetil temu, da bi hčerkama omogočil stabilno in predvidljivo otroštvo, ki ga sam ni imel. Toda zdaj nič ni predvidljivo - ne njegovi hčerki, ne on sam in zagotovo ne Noah. Ne glede na to, ali obiskuje pouk ali vaje za muzikal v kampusu, se Noah pogosto spopada z definicijo spola, ki jo imajo vsi. V enem semestru se Noahovo in Malcolmovo življenje preplete tako, kot si nobeden od njiju ni mogel predstavljati.

Slušalka, pripovedovana izmenično z Malcolmove in Noahove perspektive, raziskuje načine, kako skrivamo in razkrivamo svojo identiteto. Ko se razkriva resnica za resnico, so liki prisiljeni ponovno razmisliti o sebi in preurediti svoja življenja, pri čemer nihče ne najde enostavnih odgovorov. Film The Listener na koncu pripoveduje o moči človeške povezanosti in številnih oblikah, ki jih lahko dobi ljubezen.

Avtor
AVTORJEVA DELA