Zvočna knjiga
Shrani
The Oyster Thief

The Oyster Thief

Sonia Faruqi
Založba
Dreamscape Media
Leto izdaje
2020
Jezik(i)
angleščina
Bralci
Lauren Ezzo
Založba
Dreamscape Media
Leto izdaje
2020
Jezik(i)
angleščina
Bralci
Lauren Ezzo
POVZETEK

Luske morske deklice so bile bronaste in so se lesketale kot stotine drobiža, razporejenih drug ob drugem. Njene ogromne modrozelene oči so njenemu obrazu dajale videz krhkosti, vendar se mu je zdelo, da so njene oči zaskrbljujoče. Naslanjala se je na trideset metrov dolgega morskega psa, ki se je pojavil izza nje in odprl usta, da bi razkril veliko veliko votlino, obloženo s stotinami zob - črn tunel, pripravljen, da ga pogoltne.

Coralline je morska deklica, ki je zaročena s sanjskim morskim psom. Toda ko razlitje nafte uniči njeno idilično življenje v vasi, njen mlajši brat hudo zboli. Obupana, da bi ga rešila, se poda na pot iskanja legendarnega eliksirja iz zvezdne svetlobe.

Izar, človek, je tik pred izumom, ki mu bo omogočil rudarjenje v globinah oceana. Zaradi svojega odkritja bo kmalu postal najbogatejši človek na svetu, medtem ko bo morskim ljudem grozilo izumrtje. Toda Izar se nenadoma spremeni v mermana in se ujame v mrežo izdajstva in spletk. Ko v oceanu sreča Coralline, se odloči, da se ji bo pridružil pri iskanju eliksirja v upanju, da ga bo ta spet spremenil v človeka.

Izar in Coralline se zaradi iskanja zbližata, čeprav se njuna svetova razhajata. Ko ju njuna preteklost grozi razdvojiti, naraščajoča privlačnost še poveča nevarnost. Na koncu se vsak od njiju znajde pred nemogočo izbiro. Ali naj Coralline zapusti svojega zaročenca zaradi moškega, ki bi jo lahko izdal? In ali bo zaradi Izarjeve temne skrivnosti Coralline za vedno izgubil?

Avtor
AVTORJEVA DELA