Zvočna knjiga
Shrani
The Toni Morrison Book Club

The Toni Morrison Book Club

Juda BennettWinnifred Brown-GlaudeCassandra Jackson
Založba
Dreamscape Media
Leto izdaje
2020
Jezik(i)
angleščina
Založba
Dreamscape Media
Leto izdaje
2020
Jezik(i)
angleščina
POVZETEK

Štirje prijatelji - črnci in belci, geji in heteroseksualci, priseljenci in Američani - v teh presenetljivih skupinskih spominih uporabljajo romane Toni Morrison kot odskočno desko za intimne in razkrivajoče pogovore o težavah vsakdanjega rasizma in celovitega življenja v negotovih časih. Avtorji, ki se ukvarjajo z vsem, od prve ljubezni in Soul Traina do policijske brutalnosti in gibanja Black Lives Matter, se lotevajo vprašanja, kaj pomeni skupno branje zahtevne literature in javno učenje kot dejanje individualnega obračunavanja in družbenega upora.

Svoj knjižni klub skupina oblikuje okoli skupnih skrivnosti in priča o tem, kako nas lahko dela in besede Morrisonove ženejo naprej, medtem ko se spopadamo z neprijetnimi vprašanji o rasi, spolu in identiteti. Kako narediti prostor za ranljivost črncev spričo nadvlade belcev in internaliziranega sovraštva do sebe? Kako nam zgodovinski romani danes govorijo o občutljivih povezavah, ki držijo črnske misli in telesa skupaj?

Ta vitka in briljantna izpoved ponuja radikalno vizijo knjižnih klubov kot krajev samospoznavanja in skupnostnega zdravljenja. Knjižni klub Toni Morrison vztraja, da se najdemo v leposlovju in da o Morrisonovi razmišljamo kot o duhovni vodnici naših najtežjih misli in idej o ameriški literaturi in življenju.

Avtorji
AVTORJEVA DELA